logo
Publikované na webe: Kostol Najsvätejšej Trojice, Bratislava - Podhradie (https://podhradie.fara.sk)

Svätý rok milosrdenstva

Od Administrator
Vytvorené 26 Nov 2016 - 17:32

Sv. Otec František vyhlásil Svätý rok milosrdenstva, ktorý začína slávnosťou Nepoškvrneného počatia Panny Márie, 8. decembra 2015 a zavŕši sa 20. novembra 2016, v nedeľu Nášho Pána Ježiša Krista, Kráľa vesmíru a živej tváre Otcovho milosrdenstva:

„Drahí bratia a sestry, často som premýšľal o tom, ako by Cirkev mohla urobiť očividnejším svoje poslanie byť svedkom milosrdenstva. Je to cesta, ktorá začína duchovným obrátením. A musíme kráčať touto cestou. Preto som sa rozhodol vyhlásiť mimoriadne jubileum, ktoré sa zameria na Božie milosrdenstvo. Bude to Svätý rok milosrdenstva. Chceme ho prežívať vo svetle Pánových slov: «Buďte milosrdní, ako je milosrdný váš Otec» (Lk 6,36).“

Oficiálne informácie venované Roku milosrdenstva sú na internete uvedené na stránkach Tlačovej kancelárie KBS (všetky tématické správy) [1].

Informácie Bratislavskej arcidiecézy venované Roku milosrdenstva sú na internete uvedené na webových stránkach Bratislavskej arcidiecézy (všetky tématické správy) [2].

Informácie na celocirkevnej úrovni spolu s kalendárom veľkých podujatí s pápežom Františkom v rámci Roka milosrdentva sú uvedené na oficiálnej stránke Jubilea milosrdenstva [3].

Slovenský text, audio nahrávka a ďalšie podklady k hymne Svätého roku milosrdenstva sú k dispozícii na prevzatie na stránke TK KBS [4].


Zdrojové URL:
https://podhradie.fara.sk/rok_milosrdenstva